Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
ΠΕΙΝΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ;


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Επιστολή διαμαρτυρίας των δήμων Ικαρίας για τον νέο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό

Νέα » Ακτοπλοΐα - 17/10/2010

Δυστυχώς η κατάσταση στα ακτοπλοϊκάδεδομένα για το τόπο μας – παρά τα όσαλέγονται στην περιοχή από κυβερνητικούς παράγοντες – βρίσκεται για μιαακόμα φορά σε αδιέξοδο λόγω της πολιτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια απόόλες της κυβερνήσεις.

 Σήμεραεπαναλαμβάνετε το συνηθισμένο έργο των τελευταίων χρόνων, του αποκλεισμού τωνδυο εκ των τριών λιμανιών της επαρχίας Ικαρίας.   Αυτό συμβαίνει γιατί απλούστατα στο λιμάνιτου Αγίου Κηρύκου και στο λιμάνι τωνΦούρνων ,δε θα προσεγγίζει από1/11/2010 πλοίο με τακτικά δρομολόγια που να συνδέει την Ικαρία και τους φούρνους μετον Πειραιά. Αφού η μοναδική εταιρίαστην οποία έχει ανατεθεί η εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου σε αυτούς τουςπροορισμούς σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε δεν σχεδιάζει προσεγγίσεις σεαυτά τα λιμάνια για τον επόμενο χρόνο…

      Το συγκεκριμένο γεγονός δημιουργεί σοβαράπροβλήματα τόσο στη μετακίνηση των συμπατριωτών μας στη Νότιο πλευρά του νησιούκαι τους Φούρνους όσο και στην εμπορευματική κίνηση των προϊόντων πουεφοδιάζουν την αγορά.

      Αυτή η εξέλιξη όπως αντιλαμβάνεστεπροκαλεί την έντονη ανησυχία των δημοτών μας και των πάσης φύσεωςεπιχειρηματιών, δεδομένου ότι όλη η κίνηση γίνεται μέσω του λιμένα Ευδήλου,προκαλώντας αύξηση στο κόστος μετακίνησης των επιβατών και βέβαια τωνεμπορευμάτων.

      Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τηναβεβαιότητα που προκαλεί η τακτική τις μοναδικής εταιρίας στην οποία έχειανατεθεί η εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου σε αυτούς τους προορισμούς, στηΤουριστική κίνηση της ερχόμενης τουριστικής περιόδου αντιλαμβάνεστε ότι ηανησυχία μετατρέπεται σε αγανάκτηση.

    Σε ότι μας αφορά έχουμε κάνει σαφές εδώ καιχρόνια ότι ουσιαστική λύση προς όφελος των νηaσιωτών, στο τομέα των ακτοπλοϊκώνσυγκοινωνιών δε μπορεί να υπάρξει αν οι συγκοινωνίες δεν αντιμετωπισθούν από τοκράτος και της κυβερνήσεις ως κοινωνικό αγαθό.

   Μέσω ενόςαποκλειστικά δημόσιου Εθνικού Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που θα  διασφαλίζει :

      1)  Απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών μας με τοΠειραιά και μεταξύ τους

 χειμώνα – καλοκαίρι,

      2)  Ναύλο προσιτά στους επιβάτες που θασυμβαδίζουν με τις αυξήσεις  

σε μισθούς και συντάξειςτης πλειονότητας των Ελλήνων εργαζομένων,

      3)  Ασφαλή και γρήγορα ταξίδια με σύγχρονα και ασφαλήπλοία.

      Ωστόσο σήμερα είναι άμεση ανάγκη να ληφθούνεπειγόντως μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η σύνδεση του Αγίου Κηρύκου και τωνΦούρνων με τον Πειραιά καθώς και να εξασφαλιστεί η τακτική σύνδεση του λιμανιούτης Νοτίου Ικαρίας και των Φούρνων σε πάγια βάση ανεξαρτήτως των σχεδιασμών τωνακτοπλοϊκών εταιριών.

      Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειες σας,καλούμε τη τοπική κοινωνία (δημότες –επαγγελματικούς φορείς – εργατικά σωματεία) σε αγωνιστική ετοιμότηταπιστεύοντας ότι δεν είναι δυνατόν ως κοινωνία να αφεθούμε μοιρολατρικά στιςδιαθέσεις των ακτοπλοϊκών εταιριών θυσιάζοντας στο βωμό των κερδών τους το μέλλον και την ύπαρξη του τόπου μας.

                           ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΤΙΜΗ    

                                           

                      ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

     ΑΓΙΟΥΚΗΡΥΚΟΥ        ΣΠΥΡΟΣ        ΤΕΣΚΟΣ

    ΕΥΔΗΛΟΥ               ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ   ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ

     ΡΑΧΩΝ                 ΦΑΝΟΥΡΗΣ     ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top