Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ταλαιπωρία για να σωθεί η διοργάνωση

Νέα » Αθλητικά - 22/09/2010

Τον εαυτό τους έχουν ξεπεράσει οι παράγοντες της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, περισσότερο στο να διατηρηθεί φέτος ο θεσμός των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου και να μην υπάρξει καμιά…έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Ταλαιπωρία για να σωθεί η διοργάνωση

Οι μετακινήσεις των συλλόγων από Λέσβο, Λήμνο, Σάμο, Χίο και Ικαρία είναι το μεγάλο «αγκάθι» και πρέπει να λυθεί άλλωστε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η ταλαιπωρία που θα υποστούν οι αθλητές-αθλήτριες, καθώς επίσης οι συνοδοί τους είναι δεδομένη, αλλά θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί απ’ όλους αν θέλουν τη διατήρηση του θεσμού ή όχι.

Υπάρχουν σύλλογοι των παραπάνω νησιών του βορείου Αιγαίου που θα ξεκινήσουν από τις βάσεις τους, με προορισμό τη Ρόδο την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου και θα επιστρέψουν σ’ αυτές μετά τους αγώνες, ύστερα από μία εβδομάδα, δηλαδή στις 6 Οκτωβρίου.

Κάποιοι θα φτάσουν μέσω Πειραιά ακτοπλοϊκώς και άλλοι αλλάζοντας τρεις φορές πλοίο μέχρι τον προορισμό τους. Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Γιώργος Μιχαλάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί στην προσπάθεια για λύση του…γρίφου των μετακινήσεων, αφού κανενός παράγοντα Υπουργείου ή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής το αυτί δεν «ιδρώνει» προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αντιδράσεις από τους μετακινούμενους σίγουρα ευσταθούν, αλλά δεν υπάρχουν λύσεις…πολυτελείας, σαν τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενηθούν οι αποστολές στη Ρόδο. Ούτως ή άλλως, φέτος υπάρχει ένας μικρός προϋπολογισμός, σε σχέση με άλλες χρονιές στην κάλυψη των εξόδων για τα ταξίδια και πρέπει μ’ αυτόν να πορευτούν οι όποιοι αρμόδιοι, προτείνοντας ουσιαστικές λύσεις. Πολλές αποστολές αν και θα φτάσουν στη Ρόδο με πλοίο, η επιστροφή τους πρόκειται να γίνει αεροπορικώς, έτσι ώστε να μετριαστεί κάπως η ταλαιπωρία.

Αυτή άλλωστε είναι η δυσκολία των αγώνων, η ιδιαιτερότητα του Αιγαίου και οι δυσκολίες στις μετακινήσεις, που αν ξεπεραστούν μπορούν να συναντηθούν δύο μέρες σ’ έναν τόπο οι νέοι του Αρχιπελάγους. Απ’ τη μια μεριά είναι η ταλαιπωρία και από την άλλη η διατήρηση του ιστορικού αυτού θεσμού, καθώς δεν έχει μόνο αθλητικό αλλά και πολιτιστικό χαρακτήρα για μια περιοχή γεμάτη ομορφιά από τα υπέροχα τοπία της.

Η περσινή ματαίωση των αγώνων στη Σάμο κάνει όλους όσοι ασχολούνται μ’ αυτούς, να κάνουν το καλύτερο δυνατό φέτος, αφού ένα ενδεχόμενο σημαντικό πρόβλημα με το ταξίδι αθλητών-αθλητριών και παραγόντων μπορεί ν’ αποτελέσει «δικαιολογία» και φέτος για ματαίωση που σημαίνει ουσιαστικά και την κατάργηση του θεσμού. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν περνάει από το μυαλό κανενός σαν αγαπάει τον κλασικό αθλητισμό στο Αιγαίο. Γι’ αυτό πολλοί προσπαθούν, αφήνοντας πέρα την κούραση και την ταλαιπωρία, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία 2-3 Οκτωβρίου στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρα να χαρούν τη συνάντηση αυτή.

Σε ό, τι αφορά την προβολή των αγώνων, η αφίσα που θα τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού, είναι έτοιμη μετά από κάποιες αλλαγές και θα βγει εγκαίρως από το τυπογραφείο, όπως επίσης το διαφημιστικό φυλλάδιο με το πρόγραμμα, τις πληροφορίες για τη Ρόδο, καθώς επίσης τους χαιρετισμούς των επισήμων.

Σημαντικό είναι και το θέμα των εργασιών στις εγκαταστάσεις του Κορακόνερου με προσωπικό από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ροδίων, ενώ οι παράγοντες του κλασικού αθλητισμού στο νησί ελπίζουν σε έγκαιρη αποπεράτωσή τους, έτσι ώστε να αποκτήσει το στάδιο το «πρόσωπο» που του αξίζει για μια τόσο σημαντική διοργάνωση.


http://www.rodiaki.gr
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top