Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Eπιστολή με υπονοούμενα από το Νίκο Κακλαμάνη

Νέα » Πολιτικά - 21/09/2010

Επιστολή με τίτλο, «Ο απίστευτος Τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ στην Ικαρία», απέστειλε ο εκπρόσωπος τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του ΣΥΝ, κ. Νίκος Κακλαμάνης, σχετικά με τη στήριξη, από το σύνολο σχεδόν των κομμάτων πλην του ΚΚΕ, κοινού δημάρχου στην Ικαρία.

Ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας λίγο νωρίτερα, στον «Αρμονία» και αναφερόμενος στην επιστολή του, είπε μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για μια προσωπική μου θέση, που εκφράζει εμένα, και προϊδεάζει και τη μελλοντική μου στάση απέναντι στο χώρο. Ως άνθρωπος, που γεννήθηκε στην αριστερά και λειτουργώ σε αυτό το χώρο, θεώρησα πέραν πάσης πολιτικής λογικής και πολιτικής ηθικής, αυτό που έγινε στην Ικαρία, δηλ. συνέπραξαν 4 κόμματα με αντίθετες ιδεολογικές έννοιες. Δεν μπορώ να «χωνέψω» το γεγονός πως σε αυτή τη συμμαχία συμμετέχει και ο χώρος της ριζοσπαστικής αριστεράς. Πιστεύω πως τις περισσότερες φορές η ιστορία έδειξε πως τα μέσα διαμορφώνουν το σκοπό και θεώρησα χρέος να μη σιωπήσω και να εκδηλώσω δημόσια τη διαφωνία μου και την αντίθεσή μου με αυτό που έγινε, που έχει να κάνει με το ιδεολογικό σκέλος της υπόθεσης».

Η επιστολή του κου Κακλαμάνη έχει ως εξής:

«Το Σάββατο, 4/9/2010, όλες οι τοπικέςεφημερίδες προβάλλουν την είδηση της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣκαι ΣΥΡΙΖΑστο δήμο Ικαρίας και τη συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου, με επικεφαλής το γιατρόΧρίστο Σταυρινάδη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.  Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς είναιαλήθεια.
Ανήκω στην αριστερά από γεννοφάσκια. Δεν μπορώ να το χωνέψω. Δεν επιτρέπεται νασιωπήσω. Δεν ζω στην Ικαρία. Δεν μου πέφτει λόγος για πρόσωπα και τοπικάπροβλήματα. Έχω όμως υποχρέωση να υπερασπίσω ιδεολογία, αρχές και ήθος.
Πως μπορεί ένα κόμμα της αριστεράς να συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία που έφερε στη χώρα την καταστροφή και τη χρεοκοπία?
Πως μπορεί ένα κόμμα της αριστεράς να συνεργάζεται με το σημερινό ΠΑΣΟΚ του μνημονίου, με το κόμμα που έδωσε τη χώρα λάφυρο στα νύχια του ΔΝΤ, με το κόμμα που σε λίγους μήνεςλήστεψε μισθούς και συντάξεις, διέλυσε το ασφαλιστικό σύστημα, κατάργησεεργασιακά δικαιώματα κερδισμένα με αίμα από δεκαετίες?
Πως μπορεί τέλος να δέχεται τη στήριξη ενός ακροδεξιού, ξενοφοβικού,ρατσιστικού κόμματος, ιδεολογικού απόγονου του μετεμφυλιακού παρακράτους καιτης δικτατορίας? Με τι μούτρα τώρα θα στιγματίσουμε τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ μετον κ. Καρατζαφέρη στο πρόσωπο του κ. Τατούλη?
Ποιος «ιερός» σκοπός αγιάζει αυτή την απίστευτη συμμαχία?
Κατανοώ την πολιτική επιλογή και τοστόχο της απομάκρυνσης του ΚΚΕ από τη δημοτική αρχή του νησιού. Το κόστοςόμως δεν μπορεί να είναι το κουρέλιασμα της ιστορίας,  το ξέσχισμα τηςψυχής μας. Αρκεί ο εξευτελισμός από τα καμώματα της ηγεσίας. Πολύ δεπερισσότερο, που, εκτός από τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «συμμαχίας τωντεσσάρων», υπάρχει η αυτόνομη κίνηση πολιτών Ικαρίας, με φυσιογνωμία,χαρακτηριστικά και τρόπο λειτουργίας που ταιριάζουν απόλυτα με την αντίληψη πουυποτίθεται πως έχουμε για τα κινήματα και την αυτοδιοίκηση.
Καληνύχτα σύντροφοι
 » 

Σάμος, 8/9/10
Νίκος Σ. Κακλαμάνης


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top