Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Amor Latino - Janet Kapuya: Caminos de Tango

Internet - 28/07/2010

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πολιτιστικών Διαλόγων "Ίκαρος", η ομάδα Amor Latino παρουσιάζει την παράσταση "Caminos de Tango". 28 Ιουλίου στο Γιαλισκάρι και 29 Ιουλίου στον Άγιο Κήρυκο.

Amor Latino - Janet Kapuya: Caminos de Tango

Amor Latino & Janet Kapuya

Caminos de Tango

Caminos de Tango είναι μια ιστορία που ξεκινά στους δρόμους του Buenos Aires και που ακόμα, όσο ο έρωτας ζει, δεν έχει τέλος…

Είναι τότε που τα τραγούδια μιας περιπλανώμενης τραγουδίστριας μιλούν για όνειρα, μελαγχολία, πόλεμο, θλίψη, ανάγκη για επικοινωνία, ελπίδα… και έρχεται η στιγμή που όλα αυτά γίνονται αγκάλιασμα, κίνηση, χορός.

Παρέες, παλιοί φίλοι, ταξιδιώτες σε αναπάντεχες ιστορίες δρόμων και σκοτεινών cabaret, κινούνται στο μαγικό κόσμο του tango όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Η φαντασία και η τρέλα δίνουν τα χρώματα τους σε  κείνη την μαγική φωνή που μεταμορφώνει τα πάντα γύρω της όπως συμβαίνει στους πίνακες του Miro...

Σ αυτή την περιπλάνηση στους δρόμους του tango, διαφορετικοί ρυθμοί, ήχοι και κουλτούρες συναντιόνται και μας μεταφέρουν στην πολύχρωμη Κούβα με τους ξέφρενους Latin ρυθμούς.

Δημιουργός αυτού του ταξιδιού είναι ο χορογράφος και χορευτής Leonardo Gomez ο οποίος αντλεί την έμπνευση του από το ίδιο το ταξίδι του tango. Από τη γέννηση του στους δρόμους του Buenos Aires μέχρι τη λάμψη του που ταξίδεψε και κατέκτησε τις θεατρικές σκηνές όλου του κόσμου.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης χορογραφίες με στοιχεία κλασσικού και σύγχρονου χορού, συνθέτουν τον απέραντο κόσμο του Tango Argentino.

Λαμπερές χορογραφίες και φανταχτερά κοστούμια κρύβουν τα όνειρα και το πάθος που δεν αργεί να ξεδιπλωθεί.

Και όταν ο έρωτας γεννιέται, το κύκνειο άσμα είναι η έκφραση ενός πόθου που πεθαίνει μέσα σε μια νύχτα, για να ξαναζωντανέψει πάνω στα διάφανα νερά.

Ο  Leonardo Gomez συνδυάζοντας με αρμονία το Tango Argentino με το κλασσικό και μοντέρνο χορό αλλά και με τους αυθεντικούς Latin χορούς δημιουργεί ένα θέαμα υψηλής δεξιοτεχνίας που ολοκληρώνεται με την εκπληκτική φωνή τηςJanet Kapuya και τις υπέροχες μουσικές της ορχήστρας Havana Tango.

To καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, υπογράφει η ζωγράφος Μαργαρίτα Πλέσσα η οποία σε συνεργασία με τον ιδρυτή της ομάδας Leonardo Gomez, δημιουργεί εικόνες υψηλής αισθητικής.

Το ταξίδι του Tango μέσα από μοναδικές χορογραφίες, τα 20 λαμπερά κοστούμια και η άρτια τεχνική των πέντε χορευτών της ομάδας Amor Latino προσφέρουν στον θεατή μια ξεχωριστή εμπειρία.

Μια παράσταση αφιερωμένη στα μάτια που μπορούν να δακρύσουν, να γελάσουν και να λάμψουν από έρωτα…


Tags: tango.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top