Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑ


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

4 Μαύρα Κουστούμια στον Κινηματογράφο Αγίου Κηρύκου

Νέα » Πολιτισμός - 21/07/2010

Σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουλίου, το Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων "Ίκαρος" Παρουσιάζει στον κινηματογράφο Αγίου Κηρύκου την ταινία "4 Μαύρα Κουστούμια".

4 Μαύρα Κουστούμια στον Κινηματογράφο Αγίου Κηρύκου

του Ρένου Χαραλαμπίδη
με τους Ρένο Χαραλαμπίδη, Γιάννη Ζουγανέλη, Τάκη Σπυριδάκη, Άλκη Παναγιωτίδη, Δημήτρη Πουλικάκο, Τιτίκα Σαριγκούλη

Υπόθεση: Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα - που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Πραγματοποιώντας αυτήν την παράξενη τελευταία επιθυμία, θα εμπλακούν σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας...

Τα «4 Μαύρα Κουστούμια» είναι κάτι περισσότερο από μία μαύρη κωμωδία. Είναι μία ταινία με λαϊκή καρδιά και φευγάτο πνεύμα που διαθέτει ταυτόχρονα γέλιο, συγκίνηση και χαρακτήρα. Η ζωή και ο θάνατος, η επιτυχία και η αποτυχία, η αισιοδοξία και η απογοήτευση, είναι όλα διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος, ενός νομίσματος όμως που για τους ήρωες της ταινίας μέχρι τώρα ήταν κάλπικο! Έτσι, αποφασίζουν να φορέσουν τα μαύρα τους κουστούμια, για τελευταία ελπίζουν φορά, και να μπλέξουν σε μια ιστορία που θα μπορούσε να τους αποζημιώσει για τα καλά.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, με οδηγό το χιούμορ, την ευαισθησία και πιο ώριμος από ποτέ, ολοκληρώνει το προσωπικό του στυλ και κατευθύνει τους τέσσερις ήρωες σε ένα διασκεδαστικό κινηματογραφικό οδοιπορικό μπροστά και πίσω από την κάμερα. Δίπλα του επιλέγει ηθοποιούς και συντελεστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί άψογα και στο παρελθόν, δίνοντας έτσι στην ταινία και ένα αίσθημα νοσταλγίας. Ο «θίασος» αυτός του Ρένου Χαραλαμπίδη ταξιδεύει με τελικό προορισμό ένα χωριό στη Βοιωτία, αλλά και τις καρδιές των θεατών, μέσα από εικόνες της ελληνικής πραγματικότητας που ορισμένες φορές μοιάζουν με ζωντανό πίνακα ζωγραφικής.

Με κωμικοτραγικές καταστάσεις, ζωντανές ατάκες που «σκοτώνουν», ανεκπλήρωτα όνειρα και εκπληρωμένες υποσχέσεις, τα «4 Μαύρα Κουστούμια» θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια feel-good περιπέτεια ζωής και θανάτου. Μα πάνω από όλα – και με μια ανατροπή που κανείς δεν περιμένει - τα «4 Μαύρα Κουστούμια» φιλοδοξούν να είναι ένα μάθημα για τη δύναμη του έρωτα: του έρωτα για τη ζωή, αλλά και …γενικότερα!


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top