Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Αθανασία | Καλά Κρυμμένα Μυστικά στον Κινηματογράφο Αγίου Κηρύκου

Νέα » Πολιτισμός - 16/07/2010

Σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου, το Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων "Ίκαρος" Παρουσιάζει στον κινηματογράφο Αγίου Κηρύκου την ταινία "Αθανασία".

Αθανασία | Καλά Κρυμμένα Μυστικά στον Κινηματογράφο Αγίου Κηρύκου

 του Παναγιώτη Καρκανεβάτου
με τους Μαρίνα Καλογήρου, Γιώργο Καραμίχο

Mία μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή (Ελλάδα, Καναδάς, ΗΠΑ, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο), με διεθνές καστ και γυρίσματα στη Νίσυρο και στη Νέα Υόρκη. Μια ταινία για τον έρωτα και τους δρόμους της αγάπης. Με την ομορφιά και την δύναμη της ελληνικής νησιωτικής Ελλάδας που αποτυπώνεται στις φυσιογνωμίες και τις ψυχές των ανθρώπων.

Υπόθεση: Σ' ένα μικρό, απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου ξεκινάει ένας μεγάλος έρωτας... Σε μια ιδιότυπη, σκληρή, μητριαρχική κοινωνία 40-50 χρόνια πριν. Ο τόπος είναι φτωχός και σκληρός, όπως και οι άνθρωποι που τον κατοικούν και οι νόμοι της μικρής κοινότητας συμβαδίζουν με τους νόμους της φύσης. Το ηφαίστειο, που κοιμάται κι ανασαίνει κάτω από τα πόδια τους, κρατά καλά κρυμμένες μνήμες παλιές, μυστικά και ψέματα. Η Αθανασία, δευτερότοκη κόρη χωρίς δικαιώματα στην πατρική περιουσία, σύμφωνα με το παλιό έθιμο, όταν παντρεύεται η πρωτότοκη αδελφή της, την ακολουθεί στο σπίτι της ως ψυχοκόρη. Η πρωτότοκη Γεωργία είναι η επιλογή της κοινότητας, η δευτερότοκη Αθανασία, η επιλογή της φύσης. Πλάσμα δυνατό, πρόσωπο γήινο, που γυρεύει μια θέση στη ζωή και την αγάπη. Κάτω από την ίδια στέγη ξετυλίγεται ένας ιδιόμορφος, μυστικός και απαγορευμένος έρωτας. Η Αθανασία θα υποστεί τις συνέπειες και θα χαθεί για πάντα. Σαράντα χρόνια μετά, μία νεαρή γυναίκα έρχεται από τη Νέα Υόρκη για να βρει τις ρίζες της, τον πατέρα που ποτέ δεν γνώρισε. Είναι η κόρη της Αθανασίας. Η αλήθεια πρέπει να δει το φως, έστω και αν εξαφανιστεί αμέσως μετά.

Η ταινία είναι υποψήφια για τα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας του ΥΠΠΟ και προβάλλεται στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008. Η ταινία συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ με εξαιρετική ανταπόκριση από το κοινό και το διεθνή τύπο.

Μια δυνατή ιστορία αγάπης σε δύο χρόνους, βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία.
Η ιστορία ξεκινάει 30 χρόνια πριν, σε ένα απομακρυσμένο νησί των Δωδεκανήσων, στοιχειωμένη από την ομορφιά του άγριου τοπίου και των ανθρώπων που το κατοικούσαν.
Στο παρόν, μία νεαρή ελληνοαμερικανίδα ξεκινάει από τη Νέα Υόρκη ένα ταξίδι επιστροφής στο “μυστικό” παρελθόν της μητέρας της, Αθανασίας. Ψάχνει τις ρίζες της και τον πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ. Στο παρελθόν, σε μια σκληρή και μητριαρχική κοινωνία η νεαρή Αθανασία θα παλέψει για να βρει μια θέση στη ζωή και τον έρωτα.

Ο άγραφος νόμος της κοινότητας ήταν όμως πιο δυνατός.
Η Αθανασία θα υποστεί τις συνέπειες και θα φύγει για πάντα...


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top