Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
art p1419


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Επιστολή δημάρχων για αεροπορικά δρομολόγια Επαρχίας Ικαρίας

Νέα - 24/11/2009

Αξιότιμοι κύριοι,
Σήμερα μας κοινοποιήθηκαν τα νέα δρομολόγια που θα εξυπηρετούν τα νησιά μας, από 01/12/09 έως 31/3/10. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι ώρες άφιξης και αναχώρησης τόσο από Αθήνα προς Ικαρία όσο και αντίστροφα, δεν έχουν καμία σχέση με τα ωράρια που μέχρι σήμερα γινόταν οι πτήσεις από το 1995 που λειτουργεί ο αερολιμένας της Ικαρίας .

Η πρώτη παρατήρηση που οφείλουμε να κάνουμε ως εκπρόσωποι της Τοπικής κοινωνίας, είναι ότι αυτά τα ωράρια σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν τους κατοίκους των νησιών μας όσο και τους επισκέπτες μας.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της κατάστασης σας γνωρίζουμε ότι οι κάτοικοι της Ικαρίας συνολικά θα πρέπει για να χρησιμοποιήσουν το αεροπλάνο είτε να διαθέτουν ιδιόκτητο μέσο είτε να χρησιμοποιήσουν ταξί με ένα επιπλέον κόστος να προστίθεται στο ναύλο του ταξιδιού ,αφού οι πτήσεις γίνονται σε ώρες που δεν υπάρχει συγκοινωνιακή κάλυψη.

Οι κάτοικοι της Βορείου Ικαρίας για να χρησιμοποιήσουν το αεροπλάνο θα πρέπει επιπλέον να διανύσουν μια απόσταση 60 – 90 χλμ σε ώρες που δεν υπάρχει συγκοινωνιακή κάλυψη με ιδιόκτητα ή μισθωμένα οχήματα και να δαπανήσουν ποσό πολλαπλάσιο του αεροπορικού ναύλου (55 – 90,00€. κοστίζει η διαδρομή με ταξί) για να φτάσουν μέχρι το Αεροδρόμιο διανύοντας ένα προβληματικό οδικό δίκτυο. Τέλος πρέπει να ξεκινήσουν την ¨Οδύσσεια¨ του ταξιδιού τουλάχιστον στις 5 τα ξημερώματα . Η κατάσταση αυτή γίνεται εξαιρετικά δυσκολότερη για τους κατοίκους των Φούρνων οι οποίοι θα πρέπει να ναυλώσουν πλοιάριο για φτάσουν στον Άγιο Κηρυκο και στη συνέχεια Ταξί για να φτάσουν αεροδρόμιο(Δαπανώντας από 300-350,00€. ) ,αφού ούτε η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των νησιών μας έχει προγραμματισμένα δρομολόγια εκείνες της ώρες .

Με αυτές τις επισημάνσεις πιστεύουμε ότι γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι με αυτά τα ωράρια ο μόνος που εξυπηρετείται είναι η αεροπορική εταιρία έτσι ώστε να εκπληρώσει τις νέες ευθύνες που ανέλαβε πρόσφατα σε περισσότερους προορισμούς.

Ένα επιπλέον ζήτημα που ενδεχόμενος αναδύεται από αυτό τον σχεδιασμό της εν λόγω εταιρίας , είναι αυτό που θα προκύψει από την πτώση της πληρότητας των πτήσεων (Λόγω των προβληματικών ωρών )έτσι ώστε σε επόμενη φάση να διεκδικήσει με νέα δεδομένα την επιπλέον χρηματοδότηση της συγκεκριμένης διαδρομής, διαδρομής που σημειωτέων με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΥΠΑ παρουσιάζει την μεγαλύτερη πληρότητα σε ότι αφορά της λεγόμενες άγονες γραμμές ( Με αναχώρηση από την Αθήνα).

Εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τόσο των κατοίκων της Επαρχίας μας όσο και των επισκεπτών μας (Ικάριων και μη) καλούμε τις υπηρεσίες σας και εσάς προσωπικά να παρέμβετε έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι ώρες τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα διαγωνιστική διαδικασία στα σημερινά υφιστάμενα ωράρια.

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΣΚΟΣ

ΕΥΔΗΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ

ΡΑΧΩΝ ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top