Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Επιστολή Δημάρχων Ικαρίας για δρομολόγια εκλογών

Νέα » Ακτοπλοΐα - 28/09/2009

Οι δήμαρχοι της Ικαρίας έστειλαν σήμερα την παρακάτω επιστολή προς τα υπουργεία Εσωτερικού και Υ.Ε.Ν. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και σε κοινοβουλευτικές ομάδες, με θέμα τα δρομολόγια που γίνονται προς το νησί μας κατά την περίοδο των εκλογών και των αποκλεισμό δύο εκ των τριών λιμανιών της επαρχίας μας.

Αξιότιμοι κύριοι,

Σήμερα δυστυχώς η κατάσταση στα ακτοπλοϊκά δεδομένα για το τόπο μας – παρά τα όσα λέγονται από κυβερνητικούς παράγοντες – βρίσκεται για μια ακόμα φορά σε αδιέξοδο λόγω της πολιτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια από όλες της κυβερνήσεις.

Σήμερα επαναλαμβάνεται το συνηθισμένο έργο των τελευταίων χρόνων, του αποκλεισμού των δυο εκ των τριών λιμανιών της επαρχίας Ικαρίας .

Αυτό συμβαίνει γιατί απλούστατα στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου και στο λιμάνι των Φούρνων ,δε προσεγγίζει πλέον πλοίο με τακτικά δρομολόγια που να συνδέει την Ικαρία με το Πειραιά. Αφού η μοναδική εταιρία ( G.A Ferries ) στην οποία έχετε αναθέσει την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου σε αυτούς τους προορισμούς αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά αφερέγγυα στην εκτέλεση των προγραμματισμένων δρομολογίων εδώ και δυο εβδομάδες…

Παράλληλα πληροφορηθήκαμε το πρόγραμμα των δρομολογίων των πλοίων για το τριήμερο των εκλογών και με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι διαμορφώνονται τα δρομολόγια κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην εξυπηρετηθούν κατά κανένα τρόπο οι εκλογείς.

Πιο συγκεκριμένα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν εκτελούν δρομολόγια από και προς την Επαρχία Ικαρίας τις πιο κρίσιμες ημερομηνίες :

Δεν υπάρχει δρομολόγιο από Πειραιά προς Ικαρία και Φούρνους το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009, επίσης δεν υπάρχει δρομολόγιο την Κυριακή 4 Οκτωβρίου από Ικαρία και Φούρνους προς Πειραιά.

Τα παραπάνω έχουν σαν συνέπεια να υποχρεωθούν σε αναγκαστικές διακοπές όσοι θα έρθουν να ψηφίσουν στην Ικαρία και τους Φούρνους, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν την Κυριακή προς Πειραιά, να έχουν επίσης προβλήματα στους εργασιακούς τους χώρους μιας και η Δευτέρα 5 Οκτωβρίου είναι εργάσιμη ημέρα για πάρα πολλούς εργαζόμενους.

Αντίστροφα όσοι μετακινηθούν από την Ικαρία προς Πειραιά και από εκεί για άλλους προορισμούς για να ψηφίσουν εγκλωβίζονται και χάνουν δυο εργάσιμες ημέρες.

Επειδή θεωρούμε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι ύψιστο δικαίωμα και θα πρέπει να διευκολύνεται, ζητάμε να μεριμνήσετε, καθώς έχετε και την ευθύνη άλλωστε, ώστε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009 να αναχωρήσει πλοίο από Πειραιά για Ικαρία και Φούρνους, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου να αναχωρήσει πλοίο από την Ικαρία και τους Φούρνους για τον Πειραιά .

Σχετικά με τον αποκλεισμό των δυο εκ των τριών λιμανιών της επαρχίας Ικαρίας ( Γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στη μετακίνηση των συμπατριωτών μας στη Νότιο πλευρά του νησιού και τους Φούρνους καθώς επίσης στην τουριστική και εμπορευματική κίνηση των προϊόντων που εφοδιάζουν την αγορά ).

Σε ότι μας αφορά έχουμε κάνει σαφές εδώ και χρόνια ότι ουσιαστική λύση προς όφελος των νησιωτών, στο τομέα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών δε μπορεί να υπάρξει αν οι συγκοινωνίες δεν αντιμετωπισθούν από το κράτος και της κυβερνήσεις ως κοινωνικό αγαθό. Μέσω ενός αποκλειστικά δημόσιου Εθνικού Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που θα διασφαλίζει :

1) Απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών μας με το Πειραιά και μεταξύ τους

χειμώνα – καλοκαίρι,

2) Ναύλο προσιτά στους επιβάτες που θα συμβαδίζουν με τις αυξήσεις

σε μισθούς και συντάξεις της πλειονότητας των Ελλήνων εργαζομένων,

3. Ασφαλή και γρήγορα ταξίδια με σύγχρονα και ασφαλή πλοία.

Ωστόσο σήμερα είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν επειγόντως μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η σύνδεση του Αγίου Κηρύκου και των Φούρνων με τον Πειραιά καθώς και να εξασφαλιστεί η τακτική σύνδεση του λιμανιού της Νοτίου Ικαρίας και των Φούρνων σε πάγια βάση ανεξαρτήτως των σχεδιασμών των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Σε διαφορετική περίπτωση αξιότιμοι κύριοι σύντομα θα κληθείτε από τη τοπική κοινωνία και να απαντήσετε και να αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι στα δίκαια πιστεύουμε αιτήματα που διατυπώνουν.

Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειες σας κυρίως για το πρώτο ζήτημα , καλούμε τη τοπική κοινωνία (δημότες – επαγγελματικούς φορείς – εργατικά σωματεία) σε αγωνιστική ετοιμότητα πιστεύοντας ότι δεν είναι δυνατόν ως κοινωνία να αφεθούμε μοιρολατρικά στις διαθέσεις των ακτοπλοϊκών εταιριών θυσιάζοντας στο βωμό των κερδών τους το μέλλον και την ύπαρξη του τόπου μας.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top