Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
Χάρτης του 1660


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

"Βούλιαξαν" στα χρέη τα πλοία του Αγούδημου

Νέα » Ακτοπλοΐα - 22/09/2009

Εντονες φήμες, διάχυτες πληροφορίες, αναστάτωση στους κύκλους του πειραϊκού ρεπορτάζ αλλά και μια είδηση που μεταδόθηκε χθες το βράδυ από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι η γνωστή εταιρεία G.A. Ferries του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου προχωρά σε διαδικασίες πτώχευσης ύστερα από πιεστικές συντηρητικές και αναγκαστικές κατασχέσεις πιστωτών της, έχουν προκαλέσει κλυδωνισμούς στη φαινομενική ηρεμία του μεγάλου λιμανιού.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, σε διαδικασία κατάσχεσης βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες οκτώ πλοία της ναυτιλιακής εταιρείας του καπετάν Μάκη Αγούδημου, εξαιτίας υπέρογκων οφειλών προς δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα χρέη προσεγγίζουν το ποσό των 19 έως 20 εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν οφειλές προς εταιρείες πετρελαιοειδών για προμήθεια καυσίμων, προς εταιρείες επισκευών, αλλά και προς τον Ομιλο Λιμένων Πειραιώς. Κάποια από τα χρέη αφορούν και οφειλές του πλοιοκτήτη προς το ΝΑΤ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι πιστωτές του γνωστού εφοπλιστή τού είχαν δώσει προθεσμία για να καταβάλει τις φερόμενες ως οφειλές του έως τον περασμένο Ιούλιο, χρονική περίοδο που είχε ζητήσει ο ίδιος ο κ. Αγούδημος, αφού μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου θα μπορούσε να αποπληρώσει μέρος των χρεών του.

Ομως, όπως οι ίδιες πηγές του ναυτιλιακού ρεπορτάζ θεωρούν, αφού κάτι τέτοιο δεν έγινε, η απόφαση των πιστωτών είναι ήδη ειλημμένη για να «δέσουν» τα πλοία της εταιρείας στο λιμάνι. Την πληροφορία για κατάσχεση των πλοίων του Γεράσιμου Αγούδημου μετέδωσε χθες το βράδυ και ο τηλεοπτικός σταθμός Mega υποστηρίζοντας ότι μεγάλο πρόβλημα είσπραξης των μισθών τους αλλά και των ασφαλιστικών τους εισφορών αντιμετωπίζουν περίπου 550 εργαζόμενοι, εκ των οποίων άλλοι είναι απλήρωτοι, κάποιοι απομακρύνθηκαν και κάποιοι τρίτοι αρχίζουν να ψάχνουν για άλλη δουλειά.

Ζήτημα τίθεται και με τα δρομολόγια των πλοίων, εάν προχωρήσει η διαδικασία της κατάσχεσης. Κανείς δεν γνωρίζει μετά τις αιφνιδιαστικές εξελίξεις τι θα γίνει με τα δρομολόγια που κάλυπτε η G.A. Ferries στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, όπως επίσης και με τα δρομολόγια προς Σάμο, Ικαρία και Φολέγανδρο, που προς στιγμήν μένουν χωρίς πλοίο.


Espressonews.gr
Tags: G.A. Ferries.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top