Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Άφιξη στο Καρλόβασι για την Aegean Regatta

Νέα » Αθλητικά - 24/08/2009

Στο Καρλόβασι της Σάμου έφτασαν το απόγευμα της Δευτέρας τα 73 σκάφη που μετέχουν στην Aegean Regatta, το διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνει για ένατη χρονιά, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Άφιξη στο Καρλόβασι για την Aegean Regatta

Λόγω της άπνοιας που επικρατούσε, η εκκίνηση της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» που ήταν προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας, δεν δόθηκε στον Εύδηλο της Ικαρίας - όπου ήταν ελλιμενισμένα τα σκάφη - αλλά ανοιχτά του νησιού στο ανατολικό του ακρωτήρι, όπου ο θεός του ανέμου, ο Αίολος, φάνηκε πιο γενναιόδωρος για τους περίπου 700 ιστιοπλόους, με αποτέλεσμα το ελαφρύ βοριαδάκι να βοηθήσει τα σκάφη να βάλουν πλώρη προς τη Σάμο. Η ανακήρυξη των νικητών του πρώτου σκέλους της Aegean Regatta θα γίνει μετά και τον τερματισμό του τελευταίου σκάφους και η απονομή είναι προγραμματισμένη για τις 9 το βράδυ της Τρίτης στο Καρλόβασι, ενώ θα ακολουθήσει και καλλιτεχνική εκδήλωση.

Η τελετή έναρξης της Αegean Regatta έγινε το βράδυ της Κυριακής στον Εύδηλο της Ικαρίας, όταν ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πάνος Καμμένος, κήρυξε την έναρξη του αγώνα και κάλεσε τους ιστιοπλόους να γευτούν τις χαρές του Αιγαίου.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που η Aegean Regatta ξεκινά από εδώ, τον Εύδηλο της Ικαρίας, όπου ήδη άρχισαν οι εργασίες για το νέο λιμάνι και σε λίγο καιρό, κυρίως οι κάτοικοι αλλά και εμείς οι απλοί επισκέπτες του πανέμορφου αυτού νησιού, θα καμαρώνουμε για ένα στολίδι που θα αναβαθμίσει την Ικαρία. Η Aegean Regatta είναι πλέον ένας θεσμός που συνδυάζει τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι» από ανθρώπους που αγαπούν την θάλασσα, αγαπούν τον άνεμο, αγαπούν την ελευθερία που δίνει η ιστιοπλοΐα. Η Aegean Regatta είναι και ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, στο οποίο δεν συμμετέχουν μόνο οι διοργανωτές, αλλά συμμετέχει το σύνολο των νησιωτών, δίνοντας την ψυχή τους και προτείνοντας την προβολή της ιδιαιτερότητας του νησιού τους με όλες τις μορφές", επισήμανε ο κ. Καμμένος , ο οποίος αγωνίζεται στη «Ρεγκάτα του Αιγαίου» με το σκάφος του Λιμενικού Σώματος, «Μακεδονία» (στη φωτογραφία).

Ως ένδειξη σεβασμού και κατανόησης του πόνου των ανθρώπων που οι περιουσίες του καταστράφηκαν στις φωτιές της Αττικής, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ματαίωσε το πολιτιστικό πρόγραμμα με τη συναυλία του Μίμη Πλέσσα, που είχε προγραμματιστεί για την έναρξη και έγινε απλώς μια σεμνή τελετή με τιμητικές βραβεύσεις.

Συνδιοργανωτές της Αegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ναυτικό Ομιλο Καρλοβασίου, με συντονιστή όμιλο τον Α.Ο. Αιγαίου.


www.sport24.gr
Tags: Aegean Regatta.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top