Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Εφτασαν στον Πειραιά με 24 ώρες καθυστέρηση

Νέα » Ακτοπλοΐα - 10/08/2009

Αλλάζοντας 3 πλοία «έδεσαν» σήμερα το πρωί στο λιμάνι οι 212 επιβάτες του «Μαρίνα» της GA Ferries. Βλάβη υπέστη το «Μέγα Τζετ», ωστόσο συνεχίστηκε η έκδοση εισιτηρίων.

Εφτασαν στον Πειραιά με 24 ώρες καθυστέρηση

Τα αδιόρθωτα χάλια της ακτοπλοϊας, η αφάνταστη ταλαιπωρία των επιβατών και η σκανδαλώδης προσπάθεια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να αποκρύψουν και να υποβαθμίσουν βλάβες, καθυστερήσεις, ακόμα και μικροεπεισόδια, με λεκτικές αντεγκλήσεις και θραύση τζαμαρίας, στο πλοίο «ΛΙΣΣΟΣ» κυριάρχησαν κατά το τελευταίο τριήμερο.

Ενώ μόλις πέντε μέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες και οι παράγοντες του ΥΕΝΑΝΠ απλώς παρακολουθούν ως θεατές.

Εφτασαν στον Πειραιά με 24 ώρες καθυστέρηση

Και το σημαντικότερο, δείχνουν να μην τους ενδιαφέρει ούτε η ταλαιπωρία των επιβατών, Ελλήνων και ξένων, αλλά ούτε το γεγονός πως νησιά όπως οι Φούρνοι, η Σάμος και η Ικαρία πλήττονται μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, παρά το γεγονός πως οι επιδοτήσεις στους εφοπλιστές ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού πρώτα έκαναν περιπετειώδη κρουαζιέρα στο Αιγαίο, έφτασαν τελικά σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, στο λιμάνι του Πειραιά, αλλάζοντας τρία πλοία, οι 212 επιβάτες του «ΜΑΡΙΝΑ» της GA FERRIES, ενώ συνεχίστηκε και το Σαββατοκύριακο η ταλαιπωρία όσων είχαν εκδώσει εισιτήρια για το ταχύπλοο-επιβατηγό πλοίο της «ΣΗ ΤΖΕΤ», το «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ». Και τα δύο πλοία έχουν υποστεί μηχανικές βλάβες.

Το «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ», όμως, παρά το γεγονός πως είχε παρουσιάσει βλάβη, δεν σταμάτησε να εκδίδει εισιτήρια, με αποτέλεσμα, εκτός από τους επιβάτες οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν την Παρασκευή, να ταλαιπωρηθούν και άλλοι το Σαββατοκύριακο.

Οι επιβάτες της Παρασκευής αναχώρησαν στη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου, με το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ», ενώ όσοι είχαν εκδώσει εισιτήρια για Σαντορίνη και Κρήτη το Σάββατο έφυγαν με 5 ώρες καθυστέρηση με το «ΚΡΗΤΗ 1» και χθες αναχώρησαν με εξάωρη καθυστέρηση με το πλοίο «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ».

Παραβάσεις
Το ΥΕΝΑΝΠ, όμως, παρά το γεγονός πως ήταν γνωστή η σοβαρή μηχανική βλάβη σε αυτό το πλοίο, επειδή, όπως είχε πει και ο υπουργός ΕΝΑΝΠ, τα πλοία φέτος είναι τσίμα τσίμα, απλώς βεβαίωσε 4 παραβάσεις για το συγκεκριμένο πλοίο και έχουν κληθεί σε απολογία οι υπεύθυνοι της εταιρείας.

Σημειώνεται πως αυτά τα πρόστιμα, με τις διαδικασίες που υπάρχουν, απολογίες, εφέσεις κ.λπ., δεν εισπράττονται σχεδόν ποτέ και εκείνο που τελικά μένει είναι η ταλαιπωρία του επιβατηγού κοινού.

Επίσης, δύο πρόστιμα για καθυστερήσεις, που φτάνουν και τις 4 ώρες, έχουν βεβαιωθεί για το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ», αλλά και αυτά βρίσκονται σε διαδικασία απολογιών και έρευνας.

«ΠΛΟΙΟ ΜΑΡΙΝΑ»
Το χρονικό της ταλαιπωρίας - Επεισόδια στο πλοίο «Λισσός»

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΜΑΡΙΝΑ» του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου απέπλευσε από το Βαθύ και επέστρεψε πίσω, προχθές το βράδυ, καθώς ο καπετάνιος ανέφερε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Στο πλοίο επέβαιναν 212 επιβάτες για Καρλόβασι, Φούρνους, Αγιο Κήρυκο, Μύκονο και Πειραιά. Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε το δράμα των επιβατών.

Αργά τη νύχτα εγκρίθηκε προσέγγιση του «ΛΙΣΣΟΣ» της ΑΝΕΚ, που εκτελούσε, με 1.186 επιβάτες, δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Χίο, Μυτιλήνη και Πειραιά.

Ομως, οι επιβάτες αντέδρασαν έντονα, όταν ο πλοίαρχος ανακοίνωσε πως θα προσέγγιζαν και στη Σάμο και μάλιστα -γεγονός που απέκρυψε σκόπιμα το ΥΕΝΑΝΠ, που ανακοίνωσε μόλις χθες, στις 4 το απόγευμα, την πρόκληση επεισοδίων- κάποιοι επιβάτες είχαν λεκτική αντιπαράθεση με μέλη του πληρώματος και ένας έσπασε και μία τζαμαρία. Ετσι, το πλοίο δεν προσέγγισε στο Βαθύ.

Αγανάκτηση
Αλλά η αγανάκτηση των επιβατών δείχνει πως οι ταξιδιώτες δεν αντέχουν άλλο τα πολύωρα ταξίδια, τις καθυστερήσεις στα λιμάνια και τον... Γολγοθά με ορισμένα επιβατηγά πλοία.

Οταν κατέπλευσε χθες στις 10.30 το «ΛΙΣΣΟΣ» στο λιμάνι του Πειραιά, ο καπετάνιος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στο Α λιμενικό τμήμα.

Οι 212 αναχώρησαν χθες στις 12.30 για Νάξο με το «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» και εκεί θα άλλαζαν πάλι πλοίο και θα επέστρεφαν στον Πειραιά με το «ΡΟΔΑΝΘΗ» της GA FERRIES. Και οι 1.000 επιβάτες οι οποίοι θα αναχωρούσαν χθες στις 6 το απόγευμα με το «ΜΑΡΙΝΑ» επρόκειτο να φύγουν σήμερα στις 3.30 το πρωί με το «ΡΟΔΑΝΘΗ».

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ


Έθνος
Tags: G.A. Ferries, Μαρίνα.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top