Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Μηχανική βλάβη τουρκικού F-16 πάνω από την Ικαρία

Νέα » Τοπικά νέα - 23/07/2009

Αν το τουρκικό μαχητικό που είχε υποστεί μηχανική βλάβη τη στιγμή που παραβίαζε το ελληνικό FIR έπεφτε βόρεια ή νότια της Ικαρίας, σήμερα θα μιλούσαμε για κλιμακούμενη ελληνοτουρκική ένταση με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Μηχανική βλάβη τουρκικού F-16 πάνω από την Ικαρία

Αργά χθες το απόγευμα τέσσερα τουρκικά μαχητικά F-16 παραβίασαν για πολλοστή φορά τον εθνικό μας εναέριο χώρο και αφού πέρασαν πάνω από το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι και τους Φούρνους, κατευθύνθηκαν νότια της Ικαρίας και ξεκίνησαν τους εικονικούς βομβαρδισμούς! Εκεί ενεπλάκησαν με τέσσερα ελληνικά μαχητικά. Κατά τη διάρκεια των αερομαχιών το ένα από τα τουρκικά έπαθε βλάβη και ο πιλότος του ζήτησε άδεια από την Αθήνα να πετάξει πάνω από την Ικαρία για να κερδίσει «έδαφος και χρόνο», ώστε να επιστρέψει όσο πιο σύντομα γίνεται στην Τουρκία, στη βάση του.

Η Αθήνα έδωσε την άδεια, αφού η βλάβη του μαχητικού ήταν σοβαρή και υπήρχε κίνδυνος πτώσης του, με ό,τι αυτό θα συνεπαγόταν για τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών. Παράλληλα ο επικεφαλής του τουρκικού σχηματισμού ενημέρωσε το Τακτικό Αρχηγείο της Λάρισας και άρχισε ο δρόμος της επιστροφής, ενώ τα ελληνικά μαχητικά είχαν σταματήσει την αναχαίτιση και απλώς παρακολουθούσαν τα τουρκικά να απομακρύνονται.

Το περιστατικό κρίθηκε από την ελληνική πλευρά πολύ σοβαρό, αφού θα ήταν απρόβλεπτες οι συνέπειες αν έπεφτε το τουρκικό αεροσκάφος. Για το λόγο αυτό δόθηκε άδεια από την Αθήνα για την υπερπτήση του πάνω από την Ικαρία. Αν δεν είχε δοθεί άδεια, τα πράγματα σήμερα θα ήταν διαφορετικά. 


Espressonews.gr
Tags: F-16.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top