Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιές σε Φθιώτιδα, Εύβοια και Ικαρία

Τύπος » Αναδημοσιεύεσεις - 09/07/2009

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (9/7) η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο χωριό Νικολίτσι της Φθιώτιδας. Υπό μερικό έλεγχο και άλλα δύο μέτωπα σε Ικαρία και Εύβοια.

Όσον αφορά την πυρκαγιά στο Νικολίτσι, τις βραδυνές ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο. Νωρίτερα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις δημιουργώντας μέτωπο που ξεπέρασε τα 1.000 μέτρα και έκαψε  χαμηλή βλάστηση σε μια χαράδρα με πυκνή δασική βλάστηση.

Στον τόπο της φωτιάς βρέθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία όπως επίσης και εθελοντές από την περιοχή της Σπερχειάδας. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν επίσης 4 αεροσκάφη Κάναντερ και δύο μικρότερα Πετζετέλ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της πυροσβεστικής ήδη έχει συλληφθεί ένας κάτοικος της περιοχής ο οποίος φέρεται να έβαλε τη φωτιά εκτελώντας αγροτικές εργασίες και οι φλόγες να ξέφυγαν από τον έλεγχο του και να επεκτάθηκαν στην πλαγιά.

Στην Ικαρία, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 16.20 το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Κηρύκου στη θέση Παναγιά και έκαψε χορτολιβαδική έκταση πριν τεθεί υπό μερικό έλεγχο στις 20.50 το βράδυ. Στην κατάσβεση επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14.10 στην Εύβοια στο δήμο Χαλκιδέων στην περιοχή Χαραυγή. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περιορίσουν στις 20.20 το βράδυ ενώ στην κατάσβεση συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.


Nooz.gr
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top