Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Πληρώνονται σήμερα, ύστερα από καθυστέρηση 5 μηνών, οι ναυτικοί της GA Ferries

Νέα » Ακτοπλοΐα - 12/06/2009

Μπροστά στην απειλή της γενικής απεργίας σε όλα τα πλοία και στον ορατό κίνδυνο να μείνουν κατακαλόκαιρο χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση τα νησιά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής δέχτηκε με καθυστέρηση τουλάχιστον πέντε μηνών τη λύση που πρότειναν και επέβαλαν δυναμικά, με τους αγώνες τους, τα ναυτεργατικά σωματεία και οι περίπου 500 ναυτικοί 8 πλοίων της G.A. FERRIES του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου θα πληρωθούν σήμερα τα δεδουλευμένα και τα 4 από τα 8 πλοία του θα δρομολογηθούν άμεσα.

Σημειώνεται πως οι απλήρωτοι ναυτικοί των επιβατηγών πλοίων του Γ. Αγούδημου έκαναν πολύωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες έξω από το ΥΕΝΑΝΠ, διεκδικώντας τα οφειλόμενα.

Ενώ, μέσα στο υπουργείο, ύστερα από τρίωρη συζήτηση των συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και με την απειλή μιας γενικής απεργίας, έγινε δεκτή η πρόταση του προέδρου της ΠΕΜΕΝ, Σάββα Τσιμπόγλου, να εκχωρήσει στο ΝΑΤ η εταιρεία το δικαίωμα είσπραξης από το ΥΕΝΑΝΠ χρημάτων από τις επιδοτήσεις.

Σήμερα κιόλας το Δ.Σ. του ΝΑΤ θα πάρει απόφαση να πληρώσει όλους τους ναυτικούς των πλοίων της εταιρείας.

Για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης συνεργάστηκαν οι νομικοί της ΠΝΟ, του ΥΕΝΑΝΠ, του ΝΑΤ και της G.A. FERRIES και αργά χτες το απόγευμα υπογράφηκαν και τα σχετικά έγγραφα.

Βέβαια, ο υπουργός θα μπορούσε να είχε δώσει τη λύση αυτή πολύ νωρίτερα, προκειμένου να μη φθάσουν οι ναυτικοί στο σημείο να πεινούν στην κυριολεξία ή να τους κατάσχουν οι τράπεζες τα σπίτια τους.

Και βέβαια χτες, εκτός από όλα τα μέλη της εκτελεστικής της ΠΝΟ, προκειμένου να διεκπεραιωθεί μέχρι τελικής λύσης το θέμα, ασχολήθηκε ο υφυπουργός Π. Καμμένος, ασκώντας πίεση στους εκπροσώπους του Αγούδημου.

Τα πλοία που θα μπουν άμεσα στις γραμμές -πιθανόν το ένα να καλύψει και Ικαρία και Φούρνους, επειδή δεν κάνει δρομολόγια πλέον το SARDINIA VERA- είναι τα: ΜΑΡΙΝΑ, ΡΟΔΑΝΘΗ, ΜΙΛΕΝΑ και ΝΤΑΛΙΑΝΑ.

Οι ναυτικοί είναι περίπου 500 -είναι άγνωστο τι θα γίνει με τους απλήρωτους υπαλλήλους της εταιρείας- και η εταιρεία υποστηρίζει πως τους οφείλει το ποσό των 900.000 ευρώ.

Αλλά οι συνδικαλιστές τόνιζαν πως χρωστά περίπου 1.300.000 ευρώ, για αυτό και οι υπογραφές αναφέρονται σε αυτό το ποσό.

Π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ


Έθνος
Tags: G.A. Ferries.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top