Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Απλήρωτοι ναυτικοί, νησιά χωρίς πλοία

Νέα » Ακτοπλοΐα - 11/06/2009

Πλήρη αδιαφορία και αποφυγή ανάληψης ευθυνών για το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει στην ακτοπλοϊα, μες στο κατακαλόκαιρο, η κυβέρνηση της ΝΔ και η δική του πολιτική, δείχνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Αναστάσης Παπαληγούρας. Υπάρχουν απλήρωτοι ναυτικοί, νησιά χωρίς πλοία, διαμαρτυρία από τον δήμαρχο Καλύμνου, διαγωνισμοί που γίνονται τελευταία στιγμή και προβλήματα, που το υπουργείο δεν τα λύνει.

Στις 11 το πρωί, έξω από το υπουργείο, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ, μαζί με τους απλήρωτους ναυτικούς των πλοίων του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου, ενώ ακυρώθηκε πάλι χτες, λόγω επίσχεσης εργασίας 21 ναυτικών, το δρομολόγιο του πλοίου SARDINIA VERA για Σάμο-Ικαρία.

Τα Κύθηρα θα μείνουν από τις 15 του μήνα χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά και τα Αντικύθηρα χωρίς κανένα πλοίο. Ο δήμαρχος Καλύμνου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού του

και, τελευταία στιγμή, με ημερομηνία διεξαγωγής διαγωνισμού για τις 15 Ιούλη, αν είναι δυνατόν, προκηρύσσει νέο διαγωνισμό για 12 γραμμές το υπουργείο. Και βέβαια, παρά το γεγονός πως η Εισαγγελία παρενέβη χτες για άλλη μία φορά.

Για τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε ναυτικούς της G.A. FERRIES και της KALLISTI FERRIES, το λιμεναρχείο Πειραιά απέφυγε και πάλι να εφαρμόσει τη νομοθεσία, όπως τόσο καιρό τώρα βλέπει τα χωρίς φωτισμό πλοία του Αγούδημου και δεν κάνει τίποτα απολύτως.

Μάλιστα, όταν το «Εθνος» ζήτησε επίσημη απάντηση, μέσω του γραφείου Τύπου, λάβαμε, μετά πέντε ώρες, την απάντηση πως ο λιμενάρχης κ. Μανωλάκος είπε ότι ουδέποτε ο εισαγγελέας τους έδωσε εντολή για να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία.

Και πως αύριο θα του υποβάλουν πλήρη φάκελο της δικογραφίας για την G.A. FERRIES, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως ακριβώς τους διέταξε.

Ομως τόσο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, όσο και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Προβατάρης, μας απάντησαν πως και για τις δύο εταιρείες δόθηκε εντολή να ξεκινήσει η αυτόφωρη διαδικασία, αν συντρέχουν οι λόγοι.

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

 

ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ - «ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ», ΛΕΝΕ
Η εταιρεία του Γεράσιμου Αγούδημου οφείλει σε ναυτικούς πέντε πλοίων τις δεδουλευμένες αποδοχές έως 5 μηνών και την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπός της είχε δεσμευτεί σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΕΝΑΝΠ πως μέχρι χτες θα είχε εξοφλήσει τις δεδουλευμένες αποδοχές σε όλους τους ναυτικούς, κάτι που φυσικά δεν έγινε.

Επίσης, 21 ναυτικοί της εταιρείας του εφοπλιστή Γ. Σπανού, πλήρωμα του SARDINIA VERA, κάνουν από προχτές επίσχεση εργασίας.

Ναυτικοί από τα πλοία του Γ. Αγούδημου, αγανακτισμένοι, πήγαν χτες στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και ζητούσαν να γίνει γενική απεργία σε όλα τα πλοία.

Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ -μειοψήφησαν ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ- ελήφθη για πραγματοποίηση μόνο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σήμερα στο ΥΕΝΑΝΠ.

Σε απελπιστική κατάσταση έχει οδηγήσει πλέον τους ναυτικούς της η εταιρεία του Γ. Αγούδημου.

Αρκεί να αναφερθεί πως υπάρχουν οικογενειάρχες, με δάνεια και υποχρεώσεις, που έχουν μείνει με ένα...ευρώ στην τσέπη.

Ο μηχανοδηγός του ΡΟΜΙΛΝΤΑ, Οδυσσέας Ποδαράς, θα πει: «Μας χρωστάνε πέντε μηνιάτικα. Η τράπεζα μού έστειλε χαρτί κατάσχεσης του σπιτιού για το ποσό των 1.126 ευρώ».

Ο ναυτικός Λεωνίδας Μανδρίτσας από το πλοίο ΜΑΡΙΝΑ εξηγεί: Μας άφησαν στο πλοίο από χτες χωρίς ρεύμα και νερό, θεονήστικους. Μου οφείλουν δύο μηνιάτικα. Αν δείτε την τσέπη μου, έχω μόνο ένα ευρώ και τα κλειδιά της μηχανής».

Απελπισμένος, αλλά μαχητής, ο μηχανικός Πασχάλης Καρακατσάνης μάς είπε: «Δεν πάει άλλο. Μας είχαν πει πως θα πληρωθούμε σήμερα και πάλι δεν έγινε τίποτα. Είμαστε απελπισμένοι». Και ένας ναυτικός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, φώναζε μέσα στα γραφεία της ΠΝΟ: «Ελεος. Εχω να φάω τρεις μέρες, κάντε κάτι».


Έθνος
Tags: Sardinia Vera, G.A. Ferries, Kallisti Ferries.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top