Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Εισαγγελέας για τα πλοία

Νέα » Ακτοπλοΐα - 10/06/2009

Παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ιωάννη Προβατάρη, για τη μη καταβολή δεδουλευμένων προς τους ναυτικούς από την GA FERRIES και την ΚΑΛΛΙΣΤΗ FERRIES.

Ο εισαγγελέας ζητά από το Κεντρικό Λιμεναρχείο να διενεργήσει έρευνα και, στην περίπτωση που συντρέχουν λόγοι, να συλληφθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών.

Εν τω μεταξύ, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας παραμένουν ναυτικοί της GA Ferries, ζητώντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με γενικευμένη απεργία στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Κανονικά πάντως θα εκτελέσει το δρομολόγιό του το πλοίο «Ταξιάρχης», καθώς η ΝΕΛ εξόφλησε τις οφειλές της προς το πλήρωμα.

Εν τω μεταξύ, σε θέματα που αφορούν στη διεθνή σύμβαση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για τη διάλυση των πλοίων και τις εκπομπές αερίων από πλοία αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε την Τετάρτη, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάσης Παπαληγούρας.

Για τη διάλυση των πλοίων ο υπουργός αναφέρθηκε στο ενιαίο πλαίσιο που θέσπισε ο ΙΜΟ, με το οποίο ρυθμίζεται το σοβαρό αυτό θέμα, με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Η σύμβαση ρυθμίζει το σύνολο της ζωής του πλοίου από την κατασκευή του έως τη διάλυση των υλικών του.


City 99,5
Tags: GA FERRIES, Kallisti Ferries, Ταξιάρχης, ΝΕΛ.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top