Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

1η Μάη στις Ράχες

Νέα » Τοπικά νέα - 29/04/2009

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου οργανώνει συγκέντρωση εορτασμού της 1ης Μάη στις Ράχες, στις 12:00. Ακολουθεί η ανακοίνωση.

Εργάτες, Εργάτριες,

Νέοι εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Μετανάστες.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στους ταξικούς αγώνες. Στέλνουμε θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό στην εργατική τάξη της χώρας μας, στην παγκόσμια εργατική τάξη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αναμετρούνται με τον Ιμπεριαλισμό, που αντιστέκονται στις απειλές, τις επεμβάσεις, τους πολέμους, την επιβολή κατοχικών δυνάμεων.

1η Μάη μέρα ταξικής αλληλεγγύης της παγκόσμιας εργατικής τάξης. 123 χρόνια πριν, στις πρώτες 10ετίες του καπιταλισμού, οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν με πρωτοπόρους τους εργαζόμενους του ΣΙΚΑΓΟ το Μάη του 1886, 8 ώρες εργασίας, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες μόρφωση. Με σκληρούς, αιματηρούς αγώνες τα αιτήματα αυτά κατακτήθηκαν.

Η ταξική πάλη από τότε έδωσε σημαντικά αποτελέσματα.

Σήμερα αυξάνουν οι στρατιές των εξαθλιωμένων, των φτωχών, των ανέργων, των ανασφάλιστων.

Το δικαίωμα σε ένα σύγχρονο σύστημα υγείας, παιδείας, στην ανάπαυση, τον πολιτισμό γίνεται αντικείμενο αγοροπωλησίας και για την εργατική και λαϊκή οικογένεια Γολγοθάς.

Οι εργαζόμενοι παράγουν όλο και περισσότερα, όλο και περισσότερο πλούτο και η ζωή τους χειροτερεύει, απολαμβάνουν όλο και λιγότερα.

Τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο έχουν τόσο πολύ γιγαντωθεί που μπροστά στο κέρδος τσαλαπατούν ζωές, ισοπεδώνουν δικαιώματα. Επιζητούν ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία. Παράγουν όχι με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά με μοναδικό κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος κάνοντας ακόμη πιο μεγάλη και πιο βάναυση την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Αυτή είναι η αιτία της κρίσης που εναγωνίως προσπαθούν να κρύψουν όλοι οι οικονομικοί υποστηριχτές του καπιταλισμού, που παρουσιάζουν την κρίση ως αποτέλεσμα κακής διαχείρισης και κερδοσκοπικών παιχνιδιών, για να κρύψουν τις ευθύνες της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων που σχεδιάζουν και υλοποιούν αντεργατικές επιλογές και στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. Αυτή την αλήθεια κρύβει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, συνολικά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, που στήριξαν πλουσιοπάροχα αυτές τις πολιτικές και τις ανατροπές σε όλα τα βασικά δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Σήμερα, τη λύση την αναζητούν σε έναν καλύτερο διαχειριστή ,στη χρεοκοπημένη πολιτική ότι μπορούν να ικανοποιούνται ταυτόχρονα και οι ανάγκες των εργαζομένων και του κεφαλαίου.

Πολιτική απάτη είναι να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορεί και το κεφάλαιο, η μεγαλοεργοδοσία, οι τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοκατασκευαστές, τα καρτέλ να παραμένουν στο απυρόβλητο και οι εργαζόμενοι να προσδοκούν καλύτερες μέρες.

Απορρίψτε αυτή τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής. Το μόνο αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι ο παραγόμενος πλούτος να αξιοποιηθεί για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

Εργαζόμενες – εργαζόμενοι,

Νέες και νέοι,

Στην πάλη ενάντια στις απολύσεις, για την προστασία των ανέργων, επίδομα 1120 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, για 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, για καλύτερους όρους δουλειάς, αμοιβής, για βελτίωση της ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας απαιτούνται σκληροί αγώνες, συγκρούσεις και ανατροπές των αντιλαϊκών πολιτικών, οργανωμένη δύναμη που είναι το δίδαγμα της Πρωτομαγιάς.

Γι΄ αυτό καλούμε κάθε εργάτη και εργάτρια, κάθε νέο και νέα, τους μετανάστες και τις μετανάστριες να μπουν μαζικά, μαχητικά στον αγώνα. Να οργανωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς δημιουργώντας επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, δυναμώνοντας την ταξική ενότητα.

Καταβάλλουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, για το κτίσιμο της κοινωνικής συμμαχίας με την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης.

Επιμένουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στο δυνάμωμα των συνδικάτων, στην ισχυροποίηση των δεσμών με τα μέλη τους, στην οργάνωση των εργαζομένων και την δημιουργία γερών βάσεων στους τόπους δουλειάς.

Σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε με μεγαλύτερη απαιτητικότητα, διδασκόμενοι από τα ταξικά, επίκαιρα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Επιδιώκοντας να συσπειρωθούν, να στρατευτούν στον καθημερινό αγώνα περισσότερες δυνάμεις κατά της πλουτοκρατίας και του Ιμπεριαλισμού, να ανοίξει ο δρόμος για βαθιές, ριζικές αλλαγές, για ανάπτυξη που έχει κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων .


Tags: Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, 1η Μάη.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top