Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Συγκέντρωση στον Εύδηλο

Νέα » Πολιτικά - 30/03/2009

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ καλεί τους εργαζόμενους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 2 Απριλίου στον Εύδηλο.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Ζούμε μια κρίσιμη κατάσταση και δεν χωράνε δισταγμοί και ταλαντεύσεις !

Τώρα είναι ώρα μεγάλης ευθύνης ! Το ερώτημα που πρέπει ν’ απαντήσει ο καθένα μας είναι: θα δεχθούμε τον νέο εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν επιβάλλει ή θα περάσουμε στην αντεπίθεση να διεκδικήσουμε δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας ;

Με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση η πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν επιδιώκουν να φορτώσουν για άλλη μια φορά τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού.

Χτυπάνε το σταθερό εργάσιμο χρόνο, προωθούν την καθιέρωση ενεργού και ανενεργού χρόνου εργασίας για ν’ αυξηθεί ο βαθμός εκμετάλλευσης.

Προωθούν τη λεγόμενη εκ περιτροπής εργασία, τη μερική δουλειά και μερικό μισθό, ετοιμάζουν νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, επιβάλλουν σκληρή λιτότητα.

Έτσι με τον δικό μας μόχθο θα καλυφθούν τα 28 δις ευρώ που δόθηκαν στους τραπεζίτες και τα όσα ακόμα θα δώσουν στην πλουτοκρατία.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν χάνει ευκαιρία να μιλάει για την ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα και αυτά συζήτησαν στη συνάντηση που είχανε με τον ΣΕΒ. Η συναίνεση αυτή θα φέρει κι άλλα κέρδη για τους βιομήχανους τους τραπεζίτες και τις πολυεθνικές. Ενώ για τους εργαζόμενους φέρνει ομαδικές απολύσεις και παραπέρα ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι θέσεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού για συναίνεση είναι επικίνδυνες.

Η εργατική τάξη, όμως, ούτε εταίρος ούτε συνεταίρος είναι με τους εκμεταλλευτές που πλουτίζουν από τον μόχθο μας.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καμιά ευθύνη για την κρίση. Η μόνη ευθύνη που έχουμε είναι με τον ενωμένο και αποφασιστικό ταξικό μας αγώνα να μην επιτρέψουμε να ρίξουν τα βάρη σε μας.

Στην επιθετικότητα της πλουτοκρατίας και στην αντιλαϊκή πολιτική απαντάμε με μαζικό ταξικό Αγώνα.

ΟΛΟΙ στην Α Π Ε Ρ Γ Ι Α !!!

ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση !!!


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

► Απαγόρευση των απολύσεων. Προστασία όλων των ανέργων, επίδομα 1.120 ευρώ, Υπαλληλική αποζημίωση για κάθε απολυμένο.

►Πλήρη-σταθερή εργασία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο, κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.

►Κατώτερος μισθός 1.400 ευρώ. Κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στις συγκοινωνίες και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ για 4μελή οικογένεια, 15.000 για άγαμο.

► Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος. Απόσυρση των αποθεματικών από το χρηματιστηριακό και τραπεζικό τζόγο. Συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες, στα 50 και 55 χρόνια για τα ΒΑΕ.

► Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Όχι στην Εμπορευματοποίηση. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

► Δωρεάν-κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Κατάργηση των τροφείων.

► Πάγωμα των δανείων, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για τη πρώτη κατοικία. Μείωση των επιτοκίων, άτοκα στεγαστικά δάνεια στα νέα ζευγάρια. Φτηνή, σύγχρονη κατοικία με ευθύνη του κράτους.

► ΟΧΙ στην ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και τις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. Ενιαίοι, αποκλειστικά κρατικοί φορείς για φτηνές Συγκοινωνίες, Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

► Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.

► ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών στα εμφιαλωμένα ποτά και αλλού.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top