Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Μετά τον αγροτουρισμό και αλιευτικός τουρισμός στη χώρα μας

Νέα » Πολιτισμός - 16/08/2008

Έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών θέλει να προσφέρει το πρόγραμμα αλιευτικού τουρισμού, που θα εφαρμοστεί σε λίγο καιρό και στη χώρα μας. Οι παραθεριστές θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με την γοητεία και τη μαγεία που κρύβει η θάλασσα, συμμετέχοντας ακόμα και ως πλήρωμα σε ψαροκάικο.

Μετά τον αγροτουρισμό και αλιευτικός τουρισμός στη χώρα μας
Ταξιδιώτες εντός και εκτός της χώρας θα μπορούν να πραγματοποιούν το δικό τους ταξίδι στις θαλασσινές αισθήσεις, μέσα από το πρόγραμμα αλιευτικού τουρισμού που μετά απο αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες θα εφαρμοστεί πιλοτικά στα Άβδηρα της Ξάνθης και στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας.

Ο Νομός Ξάνθης που συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα, έχει πολλούς επαγγελματίες αλιείς, που δραστηριοποιούνται με επίκεντρο τη λίμνη Βιστονίδα και λιγότερο το Πόρτο Λάγος. Οι υπηρεσίες ενός ψαρά μπορούν να περιλάβουν μια βόλτα με το σκάφος του, όπου μπορεί να παρουσιάσει τη καθημερινότητα του επαγγέλματος του και την ιστορία της αλιείας περιοχής του, διαμονή και διατροφή στο σκάφος και μια ξενάγηση σε αξιοθέατα της περιοχής. Στον Άγιο Κήρυκο στην Ικαρία οι επαγγελματίες ψαράδες ενημερώνονται ήδη για τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα. Ωστόσο, αρκετοί διατηρούν επιφυλάξεις για την εφαρμογή του.

Ήδη το πρόγραμμα του αλιευτικού τουρισμού εφαρμόζεται στην Ιταλία με μεγάλο ενδιαφέρον απ’ τους τουρίστες. Στα Άβδηρα και την Ικαρία αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη.

Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης
Alpha TV
Tags: τουρισμός, αλιεία.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top