Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Βλάβες σε «Ρομίλντα», «Κόρσικα Εξπρές 3»

Νέα » Ακτοπλοΐα - 31/07/2008

Ταλαιπωρήθηκαν 618 επιβάτες των επιβατηγών-οχηματαγωγών «Ρομίλντα» και «Κόρσικα Εξπρές 3», όταν τα πλοία παρουσίασαν μηχανικές βλάβες και έδεσαν στα λιμάνια του Πειραιά και της Σύρου, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να φτάσουν στους προορισμούς τους με πολύωρες καθυστερήσεις.

Το «Κόρσικα» απέπλευσε χθες το πρωί από τον Πειραιά για Τήνο, Μύκονο και Σάμο με 268 επιβάτες. Μόλις έφτασε έξω από το πρώτο λιμάνι παρουσίασε έντονη διαρροή λαδιού, με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί και να δέσει στο λιμάνι της Σύρου, όπου και αποβίβασε τους επιβάτες του, οι οποίοι αναχώρησαν ύστερα από τέσσερις ώρες, με το πλοίο «Νήσος Χίος» που εκτελούσε το ίδιο δρομολόγιο.

Ακολούθησε η τρίωρη ταλαιπωρία των περίπου 350 επιβατών του πλοίου της GA Ferries «Ρομίλντα». Ενώ ετοιμαζόταν να αποπλεύσει στις 17.00 από τον Πειραιά για τα νησιά Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ιο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Σαντορίνη και Ανάφη, παρουσίασε βλάβη στη μία από τις κύριες μηχανές του, η οποία δεν ήταν δυνατόν να επισκευαστεί.

Οι επιβάτες έφυγαν τελικά στις 8 το βράδυ με το πλοίο «Δημητρούλα» της ίδιας πλοιοκτήτριας εταιρείας, που εκτελούσε το ίδιο δρομολόγιο. Καθημερινές είναι πλέον οι πολύωρες καθυστερήσεις σε σχεδόν όλες τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των «ποσταλιών» της ακτοπλοΐας, τόσο από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας όσο και από τα περισσότερα νησιωτικά λιμάνια.

Σύμφωνα με τις εταιρείες, οι καθυστερήσεις οφείλονται στην αυξημένη κίνηση στην απο-επιβίβαση αλλά και στην ακαταλληλότητα των λιμανιών προσέγγισης, ενώ γνωστό είναι ότι προκειμένου να «κάνουν οικονομία» στα καύσιμα οι πλοίαρχοι, με εντολές «άνωθεν», κόβουν ταχύτητα πλέοντας πιο αργά.


Θ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ελευθεροτυπία
Tags: Corsica, Kallisti Ferries, G.A. Ferries, Κόρσικα, Ρομίλντα.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top